Verbeter je beweeglijkheid

Verbeter je sportprestaties

Zorg dat je in balans bent

Blijf Bewegen

Even voorstellen

Hallo, ik ben Gijs Gelderblom, Msc Sportfysiotherapeut,
gevestigd in Nederland, maar wereldwijd inzetbaar!
Op naar een optimale conditie!
 
Bij Gelderblom Sportfysiotherapie wordt samen met jou het optimale uit je lichaam gehaald. Dat gebeurt onder andere door analyse van je houding, het opstellen van een uitgekiend trainings- of revalidatieschema en begeleiding in het proces. Stap voor stap wordt er gewerkt aan de optimalisatie van jouw prestaties, zowel in je sport als in het dagelijks leven. Of je nu topsport beoefend of recreant bent, met de ruime ervaring van Gelderblom Sportfysiotherapie word je goed op weg geholpen.
 
Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt!
Klik hier voor mijn volledige cv.
Het belang van training
 
"Elk lichaam heeft het vermogen tot adaptatie. Adaptatie betekent dat het lichaam of bepaalde weefsels zich aanpassen aan wat ervan gevraagd wordt. Training zorgt voor fysiologische aanpassingen die het prestatievermogen vergroten. Bij training gaat het erom deze aanpassing bewust te creëren. Er worden 'regelmatig, planmatig, systematisch en doelgericht' prikkels gegeven."
 
 Drs.J.J. de Morree

Mijn Diensten

Wat kan Gelderblom sportfysiotherapie voor jou betekenen?

Mijn diensten zijn beschikbaar voor iedereen. Amateur en/of topsporters binnen de particuliere of bedrijfsmatige sector. Met de juiste motivatie is eenieder in staat om te adapteren; het aanpassen van het lichaam aan de gevraagde functie. 

Fietsmeting

Verbeter je houding
© wouterroosenboom/procycleshots.com

Fietsmeting

Er bestaat geen algemene formule tussen (been)lengte en de ideale fietspositie. Als Msc sportfysiotherapeut met ervaring in de profesionele wielerwereld weet ik hoe (langdurige) blessures op de fiets kunnen ontstaan, maar ook hoe deze weer verholpen kunnen worden door je fietspositie aan te passen.

Doe de fietsmeting en zit als een prof op je fiets.

Profesionele wielrenners gebruiken de videoanalyse om zo efficient mogelijk op de fiets te zitten. Voorkom overbelasting of het steeds terugkeren van een bekende blessure. Een betere houding op de fiets zorgt ook voor meer kracht op de pedalen: Sneller fietsen met de zelfde vermoeidheid.

Neem contact op

Fitnesstest

Wat is je doel?
© wouterroosenboom/procycleshots.com

Fitnesstest

Wil je afvallen? Meer conditie? Heb je pijn bij inspanning? Of wil je efficienter trainen? Gewoon harder kunnen fietsen? Energie overhouden voor een eindsprint? Of gewoon zo efficient mogelijk trainen binnen het drukke dagelijks leven?

Iedereen traint met een persoonlijk doel. Door de fitnesstest te doen krijg je inzicht in je energie systemen (hartslag zones) door je anaerobe drempel te meten. Daarna leer je hoe je jouw doel het beste kunt behalen. Met deze informatie kun je direct aan de slag.

Online begeleiding bij het trainen? Vraag naar de mogelijkheden.

Neem contact op

Loopanalyse

Ga beter lopen
© wouterroosenboom/procycleshots.com

Loopanalyse

Een loopanalyse begint met een intake: Vragen zoals: wat doet er pijn, wat zijn je afstanden, wat is je sportieve doel? komen hier aan bod.
Analyse: Met een super slowmotion camera wordt je huidige looptechniek in beeld gebracht. Hieruit komen tips en feedback op basis van wat de sportfysiotherapeut ziet.
Direct aan de slag met de nieuwe kennis: Ervaar jou persoonlijke techniek oefeningen en weet hoe je ze in je looptechniek kunt toepassen
Je hebt nu de kennis en ervaring om je techniek te verbeteren in de komende weken, go further, go faster!


Veel voorkomende blessures die met meer inzicht vaak zó opgelost zijn:

  • Lopersknee, frictiesyndroom, tractus ilio tibialis syndroom
  • Shin splint, scheenbeen klachten
  • Achillespees
  • Hielspoor
  • Spierpijn

Neem contact op

Sportfysiotherapie

Op weg naar herstel
© wouterroosenboom/procycleshots.com

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie na algemeen fysiotherapie.
Chronische klachten, klachten die steeds weer terugkomen of een eenmalig trauma, met alle vragen over uw spieren of gewrichten kunt u hier terecht. In overleg met u wordt de beste route gekozen richting het doel dat u voor ogen heeft. Of dit nu een langdurig traject is, of een tijdelijke ondersteuning door middel van tape.
Gelderblom sportfysiotherapie kijkt naar het hele plaatje: sport, werk, thuis situatie, vakanties maar werkt bovenal transparant en doelgericht, daarom is het ook voor niet-sporters erg behulpzaam. Daarnaast werkt Gelderblom sportfysiotherapie met behulp van video camera's. Dit is een van de modernste technieken die wordt toegepast in de fysiotherapie en wordt nog nauwelijks gedaan in Nederland. Krijg meer inzicht in uw blessure of klacht en leer hoe u zelf daar een positieve invloed op kan hebben.

Neem contact op

Video analyse

Krijg meer inzicht in uw blessure
© wouterroosenboom/procycleshots.com

Video analyse

Bij Gelderblom Sportfyiostherapie is het mogelijk om uitgebreide analyse te maken van uw manier van bewegen. Deze analyse kan gebruikt worden om de mogelijke oorzaak van (langdurige) klachten te achterhalen.
Veel klachten blijven onduidelijk voor de patient, de camera beelden geven zowel de therapeut als de patient inzicht in het probleem. Als de oorzaak van de klacht beter wordt begrepen, is de oplossing alweer een stapje dichterbij.

Neem contact op

Locatie & tarieven

makkelijk bereikbaar
© wouterroosenboom/procycleshots.com

Locatie & tarieven

Tarieven

Gelderblom Sportfysiotherapie ligt zeer centraal in de zuidvleugel van de Randstad. Op nog geen 5 minuten van de A15, naast de Spijkenisserbrug waar de Groene kruisweg over de Oude Maas gaat. In een groen gebied waar veel sportverenigingen zich bevinden.
 
Gratis parkeren.

Openingstijden op afspraak:
Ma - vr : 08.00 - 20.00

Za: 9.00 - 13.30 (let op! weekend tarief, €7,50 extra buiten vergoeding van verzekeraar)

Adres: Fitnesspad 1

Neem contact op

Informatie & contact

Adres

gelderblom-sportfysio.nl
Fitnesspad 1
3202 LK Spijkenisse

Ook geopend in het weekend op afspraak

Telefoon

+31 (0) 181 507513 (Nederland)

Gelderblom Sportfysiotherapie is opgenomen in het landelijke BIG register.

EXERCISE IN THE MORNING BEFORE YOUR BRAIN FIGURES OUT WHAT YOU'RE DOING